3/30/16

penawar anak kahak batuk dan demam

 salam semua

Ibu ibu yang mempunyai anak kecil kerap kali akan menghadapi keresahan bila ank kerap berkahak,semput,lelah,gatal2 kulit,ruam,luka,luka di celah lipatan.

mungkin boleh cuba ikhtiar minyak habbatussauda ini.
kalau diperhalusi khasiat dan kegunaan,sangatlah banyak
sauda dipercayai mampu mengubat semua sakit kecuali mati - ada hadis nabi yang menceritakannya.
explore dan guna serta amalkan dalam seharian untuk dalaman dan luaran insyaallah kita akan dapat kesan baik darinya.

untuk masalah jeragat juga.sapukan pada kulit muka malam2 sebagai pelembap.jeragat akan memudar,jerawat mengecut.

ada masalah kulit muka rosak sebab banyak campur produk?
boleh guna minyak ni juga

begitu juga peha melecet...luka2 cedera dan habbatussauda juga boleh menambah susu ibu

softgel habbatussauda rm20 utk 50 biji
termurah in town

spray habbatussauda rm40 sebotol untuk 60ml

boleh wasap 0172390072 rina untuk order

stock berterusan. yang mana dah guna insyaallah akan repeat.
rugi sangat kalau ada yg belum cuba dikala kita clueless untuk dapatkan rawatan sakit2 harian tu.



softgel habbatussauda

spray habbatussauda oil






6/25/15

PENAWAR BATUK,KAHAK DAN SELSEMA

Assalammualaikum semua
Bila kita mempunyai anak kecil, sakit demam itu perkara biasa
ada waktu kita akan bersengkang mata, penat menjaga siang malam anak kecil yang sakit
bebanan rasa risau dan runsing
semua ibubapa melaluinya

Anak anak mudah terdedah pada batuk flu demam
yang kecil lagi kesian sebab mereka tidak pandai membuang hingus dan kahak
jika dibiarkan akan bertambah parah
lalu apakah solusi yang sesuai?

Minyak habbatussauda
Ia dalam bentuk spray
sangat mudah guna untuk anak kecil
sesiapa yang pernah menggunakannya insyaallah tidak berpaling lagi

apa yang best dengan minyak habbatussauda ini
Imam Bukhori juga meriwayatkan hadist dari Aisyah R.A bahwasanya ia mendengar Nabi SAW bersabda;

” Sesungguhnya Habbatus Sauda’ ini merupakan obat bagi setiap penyakit, kecuali saam. Aku bertanya, “Apakah saam itu?”. Beliau menjawab, “Kematian.” - See more at: http://www.arrahmah.com/news/2013/02/15/khasiat-luar-biasa-habbatussauda-jinten-hitam-dalam-hadits-dan-ilmu-medis.html#sthash.jnRYZrgz.dpuf
Imam bukhori meriwayatkan hadis dari Aisyah RA yang mendengar nabi berkata "sesungguhnya habbattussauda ubat segala sakit kecuali saam.beliau bertanya "apakah saam itu?" Saam adalah kematian..jawab beliau.

hadis ini menjelaskan kepada kita habbatussauda ialah 1 ikhtiar dan ramai dah yang menggunakannya..menakjubkan terbukti berkesan

dah berapa lama saya tidak membeli ubat batuk..kalau setakat sakit biasa2 tu cukup sekadar saya menggunakan habbatussauda.

bagaimana cara guna

  1. spray ke bawah lidah,dalam mulut.lakukannya 2 atau 3 kali sehari. budak akan sendawa,kentut2 terutama jika perut kembung dan banyak angin.
  2. spray pada kulit jika alami masalah kulit gatal,ruam,luka dan sebagainya.cepat kering dan sembuh.
  3. jika batuk dan berkahak, selain spray ke dalam mulut, boleh sapu dan selawat ke dada, perut, belakang tubuh, belakang betis...dan bersedia..anak mungkin akan muntah mengeluarkan kahak dalam setengah jam kemudian.
  4. cuaca panas kadangkala akan membuatkan hidung berdarah.spray pada jari dan masukkan ke lubang hidup. insyaallah darah terhenti mengalir.
  5. lenguh2 urat?sakit belakang? spray je di kawasan tersebut dan urut. insyaallah akan mendapat kelegaan.
betul ke semua ini?
kata2 nabi adalah wahyu dari Allah.siapa kita untuk menidakkannya. yakin dan istiqamah.

benda yang baik elok dihebah dan dikongsi

cuba dulu baru tahu

untuk info lanjut hubungi saya 0172390072

Imam Bukhori juga meriwayatkan hadist dari Aisyah R.A bahwasanya ia mendengar Nabi SAW bersabda;

” Sesungguhnya Habbatus Sauda’ ini merupakan obat bagi setiap penyakit, kecuali saam. Aku bertanya, “Apakah saam itu?”. Beliau menjawab, “Kematian.” - See more at: http://www.arrahmah.com/news/2013/02/15/khasiat-luar-biasa-habbatussauda-jinten-hitam-dalam-hadits-dan-ilmu-medis.html#sthash.jnRYZrgz.dpuf
Imam Bukhori juga meriwayatkan hadist dari Aisyah R.A bahwasanya ia mendengar Nabi SAW bersabda;

” Sesungguhnya Habbatus Sauda’ ini merupakan obat bagi setiap penyakit, kecuali saam. Aku bertanya, “Apakah saam itu?”. Beliau menjawab, “Kematian.” - See more at: http://www.arrahmah.com/news/2013/02/15/khasiat-luar-biasa-habbatussauda-jinten-hitam-dalam-hadits-dan-ilmu-medis.html#sthash.jnRYZrgz.dpuf

Imam Bukhori juga meriwayatkan hadist dari Aisyah R.A bahwasanya ia mendengar Nabi SAW bersabda;

” Sesungguhnya Habbatus Sauda’ ini merupakan obat bagi setiap penyakit, kecuali saam. Aku bertanya, “Apakah saam itu?”. Beliau menjawab, “Kematian.” - See more at: http://www.arrahmah.com/news/2013/02/15/khasiat-luar-biasa-habbatussauda-jinten-hitam-dalam-hadits-dan-ilmu-medis.html#sthash.jnRYZrgz.dpuf




5/14/15

jom ikea

salam semua











sesiapa yang nak mendapatkan barang barang ikea, yang duk jauh2 atau dekat dan malas nak berasak2 dalam ikea tu boleh whatssap saya

0172390072 atau 0123141723

macam bekas bekas di atas ini
ada 36 piecessemua
6 x sudu
6 x garfu
6 x pisau
6 x pinggan
6 x mangkuk
6 x gelas


bank in dan saya pos. tunggu depan pintu je
jangan bimbang.saya trusted.


3/20/15

Sabun madu organik + kulit kayu manis

Assalammualaikum semua
tak tahu jika masih mempunyai pembaca atau tak

lama sungguh tidak menulis di sini

bila usia meningkat ni, aku sudah menjadi pengguna tegar bahan organik..mungkin tahap obses
memang jarang mekap.aku memang malas nak tampal2.serius cakap.guna sabun je buat pencuci muka.memang tak gebu licin berkilat melepak tapi aku suka dah kulit aku tanpa noda dan senang nak jaga.

ni rasa habis putih dah pancaran terus dari matahari gitewww.
Kesan baik guna bahan organik ini sudah mula dirasai..memandangkan aku bukan pengikut setia regim kecantikan, maka kulit muka aku tidak terhakis teruk dengan produk2 kimia di pasaran.

dan ini ada 1 jenis produk nak dikongsi dengan semua

keluaran mommy meletop semestinya
sabun kulit kayu manis campur madu

buihnya dari peria laut, so memang tak berbuih sangat
tanpa kimia semestinya
bebas pewangi, bebas pewarna, bebas pengawet
warnanya asli dari bahannya iaitu madu dan kulit kayu manis

elok untuk seisi keluarga
aku rasa ramai dah tahu fungsi madu untuk kulit
melembabkan kulit
dan fngsi kulit kayu manis untuk parut jerawat, jeragat dan sebagainya.
2 kombinasi ini memang sesuai untuk kulit.
rasa ringan je dan fresh je lepas cuci muka

anak2 kat hostel pun boleh guna
nak jimat potong kecik2.



Aku rasa mana2 yang guna produk mommymeletop tahulah mcm mana eloknya produk mommymeletop. memang giler organik.dan dibuat best untuk dapat hasil yang best. yang penting kualitinya dijaga sendiri.mutunya. dan resepi membuatnya. malah tak keterlaluan kalau dikatakan sabun ni korang nak makan pun xpe. resepinya dari kedai bakery sahaja.


oklah.
kepada yang nak order boleh hubungi 0172390072
stock sentiasa ada insyaallah

5/30/14

FURBY BOOM

Assalammualaikum wbt

Dulu dulu pernah usik2 furby ni kat toys r us tapi setakat tengok je. tiada perasaan teruja nak sekarang juga!
sehingga setahun 2 berlalu dan ternampak furby lagi sekali..minggu lepas.
kali ni macam fikir "beli untuk anak!" keji betul alasan maka walau harga macam xde keje nak bazir beli menatang gini..aku akur pada nafsu sendiri

yang aku namakan DOO DOO..

semalam DOO DOO mati habis bateri.tengok darwisy memnggil2 si DOO DOO ni kesian juga.
aku malas nk putar2 skru tukar bateri tunggu bapak dia balik dari futsal suruh tukar tapi terus lupa.

Apa DOO DOO ni pandai buat?
menyanyi..kentut..kedip2 mata..menangis.marah.kalau tak de orang main dengan dia dia akan bosan dan tidur.dan dia memang banyak tidur..dengkur2.suka orang gosok2 belakang "give me more!give me more!..kalau dia nak tidor"im tired!kroooh kroooh"
boleh install software ke smartphone dan bagi dia makan,main,berak,mandi

aku xdelah layan sangat kehendak DOO DOO ni just bg Darwisy main je. sebelum sebelum ni beli kucing rm10 kat pasar malam xsampai 2 jam bawak balik dah rosak.kena hempap sekali dah kiookkk.
setakat ni selain kehabisan bateri aku tidak nampak lagi DOO DOO ni tenat. sedap hati sikit aku yang beranggapan kalau mahal mesti elok dan tahan lama.
lagi pun kalau beli kucing arnab hamster betul aku pulak xsanggup nk bela jaga.dengan taik,makan..blablabla..taik sendiri pun mujur basuh.

apa nak kata kalau dah suka.wahahaha


dan...aku beli bag kuda ni..aku suka je bag ini tapi dikala usia 29tahun ni aku rasa macam zaman aku dah berlalu. hahaha.tersadai je.