5/30/13

serbuk tulen manjakani sshhh..!!rahsia kita

(kepada yang berminat boleh hubungi saya (rina 0172390072)
atau layari http://blogmommymeletop.blogspot.com/ untuk info lanjut

Kembali kepada rahsia alam
-setiap penyakit ada ubatnya,ada penawarnya kecuali mati-







jeng jeng jeng
seperti yang kita ketahui,manjakani dan wanita sangat berkaitrapat
wujudnya buah ciptaan Allah ini,khasnya untuk wanita
dengan pelbagai khasiat dan kebaikan

sebab itu saya try walau pada awal teragak-agak sebab takut juga mahu try benda2 camni
dan walau dah miliki serbuk ini hampir 3 minggu,baru tergerak hati mahu membuat sedikit review ini..itupun setelah saya yakin memang berkesan
yang penting, banyak masalah yang dihadapi kebanyakan wanita selesai termasuk orang macam saya ;)

buah manjakani yang berpuru ini telah dikisar halus tanpa bahan awet atau tambahan lain
ia tulen dan 100% dari buah manjakani mekah
xrugi membazirkan RM35.00 untuk produk ajaib ini

saya yakin anda xkan dapat yang serupa dengannya di pasaran
produk ini bukan saja sesuai untuk yang dah kahwin tapi anak dara sunti pun sesuai kerana ia mampu menghilangkan keputihan dan bau faraj

sangat elok digunakan selepas bersalin untuk mempercepatkan pemulihan luka dan sesuai untuk yang sedang haid kerana ia berfungsi sebagai agen pembersih faraj.

apakah kebaikan serbuk manjakani ini?

1. untuk mengurangkan dan menghilangkan keputihan..percayalah..inilah ubat yang paling berkesan .
2. menghilangkan bau kurang menyenangkan pada alatsulit perempuan
3. mengurangkan hitam-hitam di pelipat2 betis,peha dan lengan(sebagai lulur)
4. untuk mengetatkan otot faraj dan menganjalkan payudara
5. percaya x,ia mampu mengecutkan jerawat yang baru nak naik?try le

memandangkan ia didatangkan dengan bentuk serbuk,cara penggunaannya adalah mengikut kekreativiti kita

dan kalau ada yang merasakan leceh mahu guna dalam bentuk serbuk,manjakani mekah ini turut ada dalam bentuk kapsul (40 biji) atau sabun seberat +-90gram.

boleh dijadikan air basuhan faraj,masker untuk ditampalkan di muka (lelaki yang pori2 kulit jelas kelihatan pun boleh guna untuk kecilkan pori2 kulit terbuka), boleh dicampur dengan air minuman atau dijadikan air rebusan dan minum, air basuhan untuk baby yang penyakit kuning dan banyak lagi manfaat kegunaan.


sebelum ini,soksek soksek perempuan2 kehormat,kumpul2 cerita , saya telah dapat info ini yang telah menyebabkan saya terbuka hati mahu mengamalkan serbuk manjakani.

1. kakak ipar kakak saya umur 50++,katanya ada kenalan dia yang sampai sekarang guna manjakani tp dalam bentuk buah,diasahkan ke pasu lalu dilumur ke faraj..pedih azab rasanya tapi hasilnya,’barang dia’ macam orang muda.
2. kakak saya gedik2 jerawat batu sesat tumbuh di muka kala bangun pagi.sejak dia ada serbuk manjakani ni,ditampalnya ke tempat jerawat batu macam ala2 bedak sejuk,hasilnya,jerawat yang baru merah nak mengembang itu menggelupas dan kecut keesokkannya.
3. Seorang kawan,anaknya kena demam kuning tergerakhati mencampurkan serbuk manjakani dalam air mandian babynya setelah disyorkan oleh emak beliau,baby beransur pulih.

tambah nota tengah:)

bebola sakti?bebola asmara?RM25 untuk 1 paket(15 biji)
cara guna: masukkan ke dalam rongga faraj dan biarkan ia berkecai sendiri.
aturcara: 2-3 kali seminggu..awal penggunaan akan keluarkan lendir2 lama..lendir2 inilah yang buat faaj gatal tau.

nota tambahan lagi:

maajun manjakani in d house..RM35 sebekas.dibuat dari serbuk manjakani dan herbatussauda.boleh amalkan setiap hari.

Kalau berminat untuk mendapatkan serbuk manjakani ini,dapatkan segera dari saya 0172390072  rina

order masuk baru akan proses.maksudnya tiada lambakan stok

sabun rm35,
kapsul rm35,
serbuk rm35,
 bebola sakti(hihihi) rm25 utk 15 biji
maajun rm35

 + RM5/RM10 untuk poslaju. terimakasih

pemborong dialu-alukan dan dapat harga yang besh.


barakallah..sesiapa beli rm100 ke atas, ada freegift tau ..freegift ni akan sentiasa berubah2..mungkin nonwoven bag, sabun trial manjakani..tengok kerajinan dan kemurahan hati.tp insyaallah ada selalu freegift ni.

terima kasih semua

58 comments:

  1. saya nk order manjakani serbuk ni

    ReplyDelete
  2. cam ne nk dapat?

    ReplyDelete
  3. sesiapa yang berminat boleh hubungi saya..rina 0172390072..kalau xberangkat,boleh tinggalkan sms nnti saya hubungi balik.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Saya pon nak tahu, bleh x utk ibu yg menyusukan anak... berminat tapi risau ade side effect tu baby

      Delete
    2. maaf..lame x update blog.ye,menyusu badan boleh mkn manjakani tp seeloknya slepas perut bb agak kuat sbb manjakani sedikit panas bimbang bb cirit.manjakani tidak memberi kesan pd production susu.sebab itu manjakani yg sy jual ada dlm 3 jenis..sabun,kapsul dan serbuk.dimana utk ibu2 dlm pantang kalau was was nk makan(bimbang bb) boleh guna secara luaran yakni guna serbuk.tampal kat faraj atau jadikan air basuhan.result akhirnya tetap sama..utk ketatkan faraj dan hilangkan bau dan keputihan.

      Delete
    3. kalau ada kemusykilan lanjut,boleh hubungi saya 017 239 0072 bila2 masa.kalau saya xangkat,tinggalkan msg.saya akan reply.

      Delete
  5. salam rina .. masih available lagi x barangnya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang sentiasa ada,insyaallah..kalau xde,kalau sy tutup kedai atau apa,saya akan maklumkan.tp buat masa ini,manjakani aktif berjalan walau sy bekerja:)

      Delete
  6. mcm mna kgunaan majakani ni utk mmutihkan celahan peha??sapukan serbuk tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. serbuk manjakani adalah berpasir..mcm scrub..boleh buat macam bedak sejuk..serbuk campur sedikit dengan air kemudian tampal di tempat bermasalah.biarkan seketika kemudian bilas dan buat dengan kerap..mcm anda pakai lulur. ada customer yang breast dia tegang dengan melakukan cara yang sama pada breast.tp suka saya ingatkan berapa lama untuk memulih pd akhirnya bergantung pada individu itu sendiri.

      Delete
  7. sapu kt luar faraj ke sapu masuk lam lubang faraj..? hihi sory2..sensored sket..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi juga..takpe..untuk ilmu..ada yang oleh di luar bibir faraj,ada yg masukkan..bergantung pd tahap keselesaan seseorg..mcm saya,pengeri sikit so sy xde lah masukkan ke dalam betul2.

      Delete
  8. petua ni dah lama saya amalkan ..
    bagi saya tak payah susah susah ,sbb saye rase mahal sangat harganya..
    beli je yg masih mentah dan buat sendiri
    macam macam boleh..jimatt lagi..
    itu pendapat saya..sbb saye juga pengguna yg setia dgn manjakani..
    saya 34thn dan dah memiliki anak 14 thn & 12 thn ,alhamdulillah badan ...tak memuji diri tapi itulah hasil menggunakan manjakani buatan sendiri punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam wulan, terima kasih kerana respon anda di sini.

      ye,kesan manjakani memang menakjubkan.

      ye,sama macam baiki paip yang bocor.kalau buat sendiri,tukar sesendal,kos cuma 30sen.kalau panggil plumber,paling tidak akan caj rm30. sudah tentu buat sendiri lagi murah.konsep asas.

      tetapi ada beberapa faktor yang menyebabkan barang dijual lagi mahal dari buat sendiri.
      1.modal..saya buat secara professional..bukan setakat asah pada lesung.saya menggunakan blender untuk industry,bukan blender kat dapur....dan saya menggunakan packaging untuk menjual,sarung kapsul yang halal,bukan cikai2. saya tidak mahu ada was was dalam berniaga.konsep asas juga,jika mahu untung besar,boleh tipu2..tapi sy mahu steady dan tahan lama dalam berniaga,maka kejujuran menjadi benteng.memang costly bg saya sebab saya jual apa yang saya sendiri sanggup untuk pakai.bukan nak kaut untung semata2.
      2.manjakani yang awak guna tidak semestinya sama macam manjakani saya.Di Malaysia,untuk manjakani mekah tidak ramai yang sanggup menjadi pemborong kerana harganya tinggi di pasaran dunia sebab bermusim.manjakani yang biasanya di jual di kedai adalah datang dari indonesia.buahnya lebih kecil dan kurang bergetah macam manjakani mekah.dan semestinya manjakani mekah lagi pahit.dan FYI, saya deal direct dengan pengeluar antarabangsa kerana kesusahan mendapatkan bekal di Malaysia.kalau awak nak tahu bezanya,boleh laburkan rm30(rm25 +postage rm5).kemudian komen lagi di sini:)

      Delete
  9. salam puan rina..still ade lg ke brgni?

    ReplyDelete
  10. barang sentiasa ada.boleh hubungi saya direct 017 239 0072

    ReplyDelete
  11. maaflh semut sesat,saya saje je kemukakan soalan saya macam tu..sbb sye tggu2 semut sesat bile on line , lama sgt utk jawab soalan ..saya nk tahu ape jawab pada soalan honey anne...boleh ke?

    ReplyDelete
  12. salam puan Rina, sya nak tanya, serbuk tu pas disapu kat faraj, kena tungu berapa lama utk membilasnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.kalau nak selamat,sbelum g kerja,boleh spu..kemudian kalau ke toilet lepas hajat,boleh bilas sekali..xkisah berapa lama..atas keselesaan puan

      Delete
  13. sy dah reply wulan..kalau nak tahu lanjut,boleh hubungi saya...anitime je..sy jwb setakat termampu.insyaallah

    ReplyDelete
  14. saya berminat dengan bahan serbuk sebab nak guna masa dalam pantang. Cuma nak tau, memandangkan bahagian jahit tu tiada siapa boleh nafikan pedihnya, jadi kalau guna selepas dah pulih sikit bahagian jahitan tu boleh ke?..hilangkan jerawat alahan ketika mengandung boleh ke?

    ReplyDelete
  15. ye,akan pedih sedikit tp mmg akan cepat pulih dengan izin Allah.bila2 shj boleh guna tiada masalah.hilangkan jerawat bila2 sahaja xkira utk yg preggy atau pun x.

    ReplyDelete
  16. Sabun plak utk bdn ke muka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabun boleh digunakan utk muka dan tubuh dan faraj.

      Delete
  17. ooooh bagus sekali ya ada produk herbal
    di indonesia ada juga
    antaranya tisu majakani
    thanks

    ReplyDelete
  18. Salam.. Sy ingin bertanya untk mengetatkan kembali faraj jenis produk contohnya seperti kapsul yg mana sesuai digunakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.semua produk fungsi sama shj.ramuan pun sama.yg beza ialah cara mana yang pengguna selesa nk amalkan.kalau utk ketatkan faraj cpt, bebola dan serbuk bokeh digandingkan.bebola sbb insert ke dlm faraj maka terus ke tpt bmasalah.serbuk boleh ditampal pd faraj atau buat air rebusan.

      Delete
  19. salam...bebola sakti tu masa pkai pedih x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.bebola sakti atau serbuk manjakani hanya akan pedih jika faraj luka.hubungi saya untuk detail.

      Delete
  20. salam,nk tnye..utk insert bebola 2 kne insert sedalam yg boleh atau msuk mcm 2 je..
    lg 1,bebola tu bleh pkai secara brterusan atau ckup 1 paket tu je utk ketatkn faraj

    ReplyDelete
  21. wslm. sebenarnya insert ke dalam adalah lebih bagus berbanding insert asal lekat.tetapi jika kamu fobia insert luar2 je kesannya tetap sampai tp x secepat insert dalam.

    manjakani ni atau jamu2 lain sebenarnya kalau nk maintain ketat kena amal tp kalau kamu malas bila rasa miss V kamu bermasalah baru pakai pun xmenjadi masalah cuma kalau amal barang akan sentiasa dlm keadaan bagus.

    ReplyDelete
  22. Ada sesetengah soalan saya prefer kamu sms atau wasap utk bertanya kerana hal dalam kain ni saya kurang selesa berhujah secara terangan di sini.agak ortodok bagi sesetengah orang tp saya selesa mcm tu.maafkan saya ye.

    ReplyDelete
  23. salam,still available lg ke brg2 tue?sy nak tye,kalo letak bebola kat dlm miss V 2 xpayah cuci balik ker biar je kat dlm 2 wat kje die??

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.ye.masih lg ada dan insyaallah akan terus ada.bila dah insert xperlu cuci atau korek. ia akan keluar sendiri nnti dan bergantung pd kamu juga kerana kalau byk bergerak,kerap ke toilet akan cepatlah keluar.kalau pakai sebelum tidur sebab kamu baring je masa tidur akan adalah kat situ.
      beboala akan keluar dlm bentuk serbuk dengan kotoran yang ada di dinding faraj.kotoran itulah yg buat faraj kamu berbau dan gatal(antara penyebab). waktu paki bergantung pada kamu sendiri.digalakkan pakai 2kali seminggu je.jgn pakai setiap hari pula.

      Delete
  24. Assalam..sis,bole contact mlalui facebookx...bole bg nama facebook atau link..?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..saya akan cuba linkkan ke fb tetapi fb tidaklah berapa aktif.hehehe.malah jrg sangat updatenya

      Delete
  25. slm sis kalau serbuk tu nak insert,nti kena keluarkn blk x slps seharian atau tak perlu

    ReplyDelete
    Replies
    1. serbuk insert xperlu dikeluarkan.faraj kita lembap dan graviti akan buat ia keluar.lgpun kalau kita byk gerak dan kerap ke toilet pun akan mempercepatkan ia keluar.

      Delete
  26. salam,

    kalau bercadang untuk pregnant sesuai tak menggunakan bebola sakti dan maajun manjakani ni? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. manjakani akan bersihkan rahim,perelokkan sistem peranakan. faraj clear, xde kuman bakteria keputihan melampau akan melancarkan dan peluang pregnant jd tinggi.

      Delete
  27. klu merancang untuk pregnant sesuai x mkn maajun dan guna bebola sakti tu?

    ReplyDelete
  28. manjakani akan bersihkan rahim.bila rahim clear senang untuk hamil.insyaallah.

    ReplyDelete
  29. rm 25 untuk berapa biji kapsul manjakani ni eek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM25 utk 30 biji.seperti yang telah dinyatakan dlm entry. makan 2 biji seminggu pun dah memadai.sbb kapsul tu manjakani semata,kuat kesannya.

      Delete
  30. Replies
    1. ini produk buat sendiri.saya tidak war warkan di media.cuma blog ini dan beberapa pengedar lain yang ingin buat side income.kkm dalam proses pemilihan nama. itu pun beberapa syarat spt harus mempunyai kilang mana mampu saya penuhi.mcm sy bgtau ini homemade.

      Delete
  31. kalau bersalin secara pembedahan boleh ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tujuan kamu utk ketatkan faraj,keputihan dan khasiat2 lain, tiada masalah kamu czer atau normal

      Delete
  32. Slm sy nk tnye blh ke lau sy mkn serbuk mnjakani yg djual n mskkn dlm sarung.same ke kbksanan dgn manjakani yg akak jual

    ReplyDelete
    Replies
    1. pd asas semua manjakani fungsi sama shj.cuma bila spisis lain2, kesan yang baik kualiti akan lg cepat bertindak.kalau yang kamu beli sama mcm manjakani saya(manjakani aleppo mekah) maka haruslah khasiatnya sama insyaallah.

      Delete
  33. Msa dlm pantang.... msih ada drah nifas bolh insert juga ke?

    ReplyDelete
  34. salam..saya keguguran 28 nov lalu..boleh ke ambil manjakani? bdn masih ade sakit2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.boleh ambil.makan maajun.insyaallah akan pulih.

      Delete
  35. wawi boleh saye oder skrg??

    ReplyDelete
  36. jhtn sy ms b'salin dh t'buka,blh ke sy mkn serbuk manjakani utk cantumkn blk jhtn 2?ataupn kena gi hospital utk jht blk?

    ReplyDelete